I sommeren 2019, blev jeg kontaktet omkring en artikel til Hendes Verden. Min blog var blevet fundet af en journalist, som gerne ville bringe en artikel, for at kunne hjælpe andre i lignende situationer.

Ved første opkald var jeg meget tilbageholden. Ét er at stå frem her på bloggen – et andet er, at skulle figurerer direkte i et blad. Det virkede meget grænseoverskridende for mig. Der skulle tænkes tanker, inden jeg kunne sige ja til at medvirke.

Hjælp til andre i samme situation

Jeg gik frem og tilbage, vandrede om den varme grød, og kunne ikke nå til enighed med mig selv. Er jeg klar til at medvirke i en artikel eller ej? Journalisten kontaktede mig, og kom med de gyldne og afgørende ord:

Jeg vil så gerne skrive denne artikel, da jeg tror du vil kunne hjælpe mange andre i samme situation.

Det gyldne ord blev “hjælpe”, og jeg kunne ikke få ordet “Nej” over mine læber. Som jeg har skrevet her, er mit mål med denne blog, at kunne hjælpe andre. Både psykisk udfordrede og pårørende. Derfor blev det, efter dette opkald fra journalisten, et uforbeholdent “Ja” til at medvirke i hendes artikel.

Et besøg, en kop kaffe og en god snak

En varm sommermorgen, fik jeg besøg af en sød og nærværende journalist. Hun satte sig ved vores spisebord og vi drak sammen en kop kaffe. Jeg havde frygtet diktafoner og andet udstyr. Sådan blev det på ingen måde. Hun stillede interesserede spørgsmål, og skrev noter i sin medbragte notesbog. Fuldstændig som jeg selv ville have gjort det.

Helt roligt, og med en meget forstående journalist, fik vi en god snak omkring de traumatiserende “oplevelser” jeg har haft i banken. Det er hårdt at tale om hver gang, men samtidig falder hændelserne også mere og mere på plads, for hver gang jeg fortæller om dem. Jeg lærer efterhånden at forstå, at jeg kan og skal udvikle mig, ud fra disse røverier og overfaldet. Jeg kan ikke gøre det ugjort, og den udvikling jeg har været, og fortsat er, igennem, ville jeg ikke være foruden.

Samtalen drejede efterhånden mere og mere over i konkrete råd til andre. Andre som har haft traumatiserende oplevelser. Andre med stress og andre igen med drepression. Det er svært at se egen udvikling, og hvor langt jeg er kommet, siden jeg blev sygemeldt og startede på job igen. At medvirke i denne artikel gav mig et indblik i, at jeg rent faktisk har lært en masse, og nu tør dele af mine egne erfaringer.

Den spændende udgivelse

Billede af den omtalte artikel i Hendes verden.

Efter at have givet mine budskaber til den kommende artikel, fik jeg besøg af en fotograf fra Hendes Verden. Hun kom på årets varmeste dag, men da artiklen først skulle udkomme i vintermånederne, måtte jeg ikke have sommertøj på. Det var en varm og fugtig oplevelse.

Men, men, men… I uge 1 2020, udkom bladet i butikkerne. Jeg var i Sverige med svigerfamilien på dette tidspunkt. I løbet af ugen i Sverige, fik jeg sms’er med billeder af artiklen i bladet og kommentarer til teksten. Det var surrealistisk at opleve, og da vi kom hjem fra Sverige, måtte jeg i Kvickly for at købe bladet.

Dette indlæg kom lige til at være lidt “Ananas i egen juice”-agtigt, og gav ikke den store hjælp eller inspiration, men ville lige dele alligevel.

Tak fordi du læste med