I sommeren 2018, skrev vi under på vores skønne 70’er hus. Så snart underskrifterne var sat, gik jeg i gang med at finde inspiration til indretning på Pinterest. Det er meget vigtigt for mig, at jeg med min indretning, kan finde ro og tryghed, når jeg er hjemme. Derfor skriver jeg nu dette blogindlæg omkring vores skønne hus.

Hvordan bruger jeg indretning, som en måde at finde ro på, skabe tryghed, kreativitet og personlig udvikling?

Det var helt tilfældigt, at jeg på nettet faldt over et skønt hus i Farum. Sendte det straks til min kæreste, og dagen efter havde vi booket en fremvisning. Vi var ude at se huset, og det levede mere end op til billederne. Vi bookede en 2. fremvisning, hvor vi havde et par familiemedlemmer med. De var også vilde med huset.

Familien der skulle sælge huset, boede ekstremt minimalistisk. Det var derfor nemt for os, at se vores egen indretning af huset. Samtidig kunne vi også se vores lille hund løbe rundt i den skønne have, og tankerne omkring huset var mange.

De mange overvejelser

Det var ikke en del af planerne, at vi skulle have hus endnu. Jeg viste det til mine kollegaer, og de sagde alle “Gør det”. Det blev pludseligt så voksent, og jeg glemte helt, at min alder er passeret de 30 for nogle år siden. Mine kollegaer argumenterede derfor for, at jeg var ved at være voksen.

De mange tanker omkring indretning af huset, og tankerne om vores hund i haven, fortsatte og prægede mange af vores samtaler. Er huset for stort til os? Er det nu vi skal gøre det? Vil vi gerne rykke til Farum? Beslutningen var enormt stor og overvejelserne mange. Mine kollegaer spurgte dagligt ind til, om der var sket yderligere i købsprocessen.

Vi begyndte efterhånden at tale om, hvad vi skulle byde, hvis vi valgte at arbejde videre med købet.

Købet af vores dejlige hus

En fredag formiddag, kom der fart på processen. Jeg havde virkelig svært ved, at få mig selv til at sende et bud under udbudsprisen. Min skønne kollega hjalp mig med at komme med et konkret bud. Hun skrev en mail til ejendomsmægleren, jeg godkendte denne og nu var budene i gang.

Vi blev efter 3 forhandlinger med sælger, enige om en pris, som både vi og sælgere var glade for og tilfredse med.

Vi slog herefter hurtigt til, skrev under og solgte vores andelsbolig på bare 20 minutter. Fortrydelsesfristen udløb, og handlen var nu endelig og en realitet. Nu var der ikke andet for end at vente på at overtagelsesdagen skulle komme og at få pakket vores nuværende hjem i flyttekasser.

Et uventet bump på vejen

I september blev jeg sygemeldt fra mit job – se dette blogindlæg – og 01.11.2018, skulle vi overtage vores hus – 5 måneder efter købsaftalen blev underskrevet. De første måneder af min sygemelding, var jeg helt udkørt, og overskuddet var nærmest ikke eksisterende. Havde mest lyst til at ligge på min sofa dagen lang.

Vi fik hentet flyttekasser i min mors kælder, og vi kunne nu gå i gang med at pakke lejligheden ned. Nogle dage kunne jeg tage mig sammen, og fik pakket 1-2 flyttekasser. Andre dage, fik jeg ikke pakket én eneste kasse. Trods den lange overtagelsestid på 5 måneder, blev det til sidst stressende at få pakket det sidste ned.

Stor frustration og desperation

Jeg var efterhånden ved at være helt desperat af at leve og bo i flyttekasser. Gik alene hjemme hver dag, og kiggede på alt rodet med flyttekasserne over det hele. Vores hund brød sig bestemt heller ikke om alle kasserne, og jeg skulle derfor samtidig også værne om hende.

Idet indretning og ro er så vigtigt for mig, var jeg ved at gå ud af mit gode skind. Jeg var desperat, frustreret og det hjalp bestemt ikke på mit helbred og min bedring.

Energien var opbrugt og jeg orkede ingen ting. Tårerne var mange og tankerne om mine kollegaer i filialen kredsede konstant i mit hoved. Det var forfærdeligt hårde måneder at skulle igennem. Jeg kunne ikke finde ro, kunne ikke finde andet en skrækhistorier, når jeg googlede “depression” og jeg følte det klaustrofobisk ikke at vide, hvornår det her mareridt sluttede.

Mareridtet, hvor jeg boede i dette kaos i vores lille lejlighed, havde jeg en slutdato for, så det kunne accepteres. Men mareridtet omkring min sygemelding og mine diagnoser, havde jeg ekstremt svært ved at kapere og acceptere.

Jeg klarede den, og vi nåede til overtagelsesdagen

Efter 5 lange måneder, viste kalenderen nu endelig 01.11.2018. Det var en stor og helt uvirkelig dag, da vi fik nøglen i vores hænder. Allerede samme dag, kørte vi alle køkkenkasserne op i huset. Endelig blev det tid til det sjove og hyggelige: Indretning. Det hele blev lagt på plads i køkkenet, da vi havde gjort dette rent.

Allerede den 03.11.2018, havde vi samlet venner og familie og rykkede hele lejligheden fra Lyngby til Farum. En helt vanvittigt flot dag, hvor vi kunne sidde udenfor i vores gårdhave, mit i solen, og nyde frokosten alle sammen.

Kunne ikke udskyde den længe ventede indretning af vores dejlige hus, og allerede samme aften, var vi stort set helt på plads i både køkken, stue, udestue og soveværelse. Min mor blev og hjalp til, og det var fantastisk at kunne gå i seng den første nat i et hjem som ikke rodede. Endnu bedre var morgenen efter, at stå op til vores nye slot – uden rod og uden synlige flyttekasser.

Samtidig gav boligskiftet både mig og vores lille hund, en helt anden ro. Vi havde ikke længere mange lyde omkring os, som i vores meget lyd-utætte lejlighed.

Indretning – en spændende og evig process

Vi er fortsat ved at færdiggøre indretningen og finde ud af, hvordan vi skal sprede os på vores nye plads herhjemme – vi gik fra 66 m2 til nu at have 194 m2.

Jeg har altid kørt med farvetemaer i min indretning, for at skabe en gennemgående rød tråd. Disse farvetemaer går igen i billeder, tæpper, pudder og nips. På denne måde kan jeg ofte skifte ud, uden at det koster den helt store formue.

De sidste par år, har jeg været meget glad for at bruge blå og lilla nuancer i min indretning. Dels er jeg glad for farverne enkeltvis, men jeg synes også de taler godt sammen. Samtidig giver disse farver ro, mindre stress og kreativitet.

I vores stue har jeg mikset farverne sammen. I soveværelset har vi valgt primært at føre den lilla farve videre, og i legeværelset er det den blå farve der dominerer.

Vores fascination for selv at skabe kreativ indretning

Min kæreste er handyman og kan bygge alle mine skøre påfund selv. Når jeg har en stille stund, tænker jeg ofte på indretning, udvikling og kreativitet. Dette har medført en masse tegninger, som min kæreste har kunnet bygge ud fra.

På nuværende tidspunkt er vi i gang med følgende projekter:

  • Bygge en sengegavl med indbyggede natborde og læselys
  • Gæstesengen til legeværelset, som jeg har beskrevet her
  • Sammenbygget skur og drivhus

Efterhånden som vi bliver færdige med vores projekter, eller kommer på nye spændende DIY løsninger vil jeg lave blogindlæg om dette, her under “Mit hjem”

Mit hjem – min trygge base

Efter at vi er flyttet, er det virkelig blevet tydeligt for mig, hvor meget mit hjem betyder for min psykiske bedring. Jeg finder en ro i at arbejde med indretning af huset, en ro i at kunne lukke døren til de rum vi ikke er færdige med endnu og en ro i, at kunne sætte mig ind i et stille rum og arbejde med mig selv og min udvikling.

Jeg vil løbende sørge for at dele lidt fra vores hjem, da dette er meget vigtigt for mig og min rejse mod at få det bedre. Det er min base og mit tilflugtssted, når det hele bliver for meget.


Mit hjem – min ro – min base

🌸
Her er jeg tryg og her udvikler jeg mig mest

Hvordan bruger du dit hjem og hvordan indretter du dig, så du har en rar og hyggelig base at vende hjem til?