Karlekammerskabet på vores legeværelse
Karlekammerskabet på vores legeværelse

Jeg kommer her i indlægget til at dele inspiration til indretning af et legeværelse. Holder selv meget af at finde god inspiration fra andre, og vil derfor ikke holde resultaterne af mine inspirationer for mig selv. Oftest søger, gemmer og, til tider, deler jeg inspiration på denne side, og kan varmt anbefale denne. Hvor søger du selv inspiration?

Hvorfor have et legeværelse uden at have børn?

Vi har ikke selv børn, endnu, men min kæreste har to dejlige nevøer. Samtidig er der, til april, en nevø mere, der slutter sig til flokken. I oktober blev jeg faster til den dejligste lille niece, så der er efterhånden en del børn tæt på.

Mange af vores venner og veninder er også beriget med skønne børn. Vi besluttede derfor, at bruge det ene af vores værelser til gæste-/legeværelse.

Tanken bag legeværelset

Min mission med værelset var, at det skulle være et rum, der byder op til leg, tumletid og kreativitet. Børnene skal føle sig mere end velkomne, og der må rodes alt det de vil. Vi mangler dog fortsat en del på værelset, men det begynder efterhånden at tage form.

Vores blålige karlekammerskab er fyldt med legetøj og bøger, som børnene kan gå på opdagelse i. På et lille stykke af den ene væg, har vi sat et armeringsnet, hvor børnene kan hænge tegninger, billeder og kreative værker de har lavet.

Masten bruges til fantasifuld leg og giver en hyggelig effekt
Masten bruges til fantasifuld leg og giver en hyggelig effekt

Båden skaber fantasifuld leg

Den ene af nevøerne er vild med skibe, og dette blev inspirationskilden til denne mast på væggen. Gæstesengen bygger vi selv, og den kommer til at stå i dette hjørne af vores legeværelse. Til sengen laver vi en sengehest, som ligner siden på en båd. Denne kan dermed slås op, når der skal leges med skibet, eller når børnene skal sove eller tumle sikkert i sengen.

Båden er allerede brugt mange gange, og der er kreativt lavet kikkerter af serpentinruller, en fiskestang af pap og snor og det flotte piratflag. Skamler bliver lynhurtigt til kanoner, og puder bliver til øer i det store hav. Ringene, som hænger ned fra loftet, klar til en gyngetur, bliver brugt som roret på båden. Det er fantastisk at opleve, hvordan fantasien og kreativiteten bliver brugt i legen.

Plads til kreativ leg og tumletid på børnenes legeværelse
Plads til kreativ leg og tumletid på børnenes legeværelse

Dette var blot et lille udsnit af vores legeværelse, og har du andre gode forslag til kreativ leg og tumletid, ville det være skønt, hvis du ville dette i kommentarfeltet.

Benjamin Franklin

Du holder ikke op med at lege fordi du bliver ældre
– Du bliver ældre fordi du holder op med at lege

Som beskrevet her, er mit hjem min helt trygge base. Samtidig er det vanvittigt befriende, at lege med børnene, da der ikke er nogle forventninger og krav fra deres side. Det kom derfor meget naturligt, at min trygge base, også skulle være trygt og rart for børnene.